Detta behövs för ca 150 -200 pepparkakor. (som du ser på bilderna ovan gjorde vi ju lite större varianter ;) )
knappt 2 dl brun sirap
250 g mjukt margarin
3 dl socker
2 ägg
knappt en msk malda nejlikor
en msk ingefära
drygt en msk kanel
en msk bikarbonat
ca 12 dl dinkelmjöl
1. Arbeta ihop margarin, sirap och socker så det blir poröst.
2. Tillsätt ett ägg i taget och rör ihop.
3. Tillsätt kryddor, bikarbonat och mjöl.
4. Arbeta ihop till en smidig deg. Gör gärna provkakor först. Flyter de ut har du haft i för lite mjöl, är degen för hård ha i mer smör.
5. Låt degen vila i kyl i ett par timmar eller över natten.
Grädda i 175 - 200 grader i ca 5-8 min.
Degen håller sig i kyl i minst en vecka. Det kan ju hända att du inte orkar baka ut alla 200 kakor på en gång ;)
Lycka till!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar