Om mig:

Hej och välkommen till min matblogg! Jag heter Elin, är 24 år och älskar att fika, baka och laga mat. Här försöker jag samla ihop mina bästa recept.

Arkiv

Configure your calendar archive widget - Edit archive widget - Flat List - Newest first - Choose any Month/Year Format

onsdag 23 februari 2011

Godaste lussebullarna

Fina blev de! Goda blev de! Har du fortfarande massa med smör i dina lussebullar, sluta upp med det. Kesella är lösningen för saftiga saffransbröd. Dessutom blir de nästan lite nyttiga.

ca 30 st:

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella lätt
1 g saffran
1/2 tsk salt
2 dl socker eller ev råsocker
ca 15 dl dinkelsikt.

Ägg och russin till garnering.

1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll blandningen över jästen och rör tills jästen löser sig.
2. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet.
3. Arbeta degen väl och låt jäsa i en timme under bakduk.
4. Knåda degen och tillsätt mer mjöl om det behövs. Baka ut degen till bullar i önskad storlek och form. Låt jäsa på plåt i ca 30 min under bakduk.
5. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med uppvispat ägg och dekorera med russin.
6. Grädda mitt i ugnen i 5-8 min.

Se upp så du inte äter för många och får ont i magen. De är svåra att motstå, särskilt när de precis kommit ur ugnen :)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©