Om mig:

Hej och välkommen till min matblogg! Jag heter Elin, är 24 år och älskar att fika, baka och laga mat. Här försöker jag samla ihop mina bästa recept.

Arkiv

Configure your calendar archive widget - Edit archive widget - Flat List - Newest first - Choose any Month/Year Format

onsdag 23 februari 2011

Salamikyckling med tsatsiki

Godare fredagsmys-mat får man leta efter.

till 4 personer:

4 kycklingfiléer
300g mozzarella
0,5 dl hackad färska basilika
4 rejäla tsk ajvar relish
8 skivor salami
salt och peppar

Tsatsiki:
ca 1/2 gurka
3-4 dl matlagningsyoghurt (grekisk tycker jag smakar allra bäst)
1/2 vitlök solo
ca 2 tsk salt
1 krm svartpeppar

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Börja med tsatsiken; riv en halv gurka och låt vattnet rinna av. Rör ihop yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar. Rör försiktigt i olivoljan och tillsätt sedan den rivna gurkan. Smaka av. Det behövs ganska mycket salt.
3. Skär ett snitt i filéerna. Hacka basilikan och skiva mozzarellan.
4. Fyll filéerna med ost och basilika.
5. Lägg dem tätt i en ugnsfast form. Bred över ajvar relish och lägg på salamiskivor. Krydda med salt och peppar.
6. Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 20 min.

Servera med tsatsikin och en god sallad. Här på bilden har vi även ris till men ugnsbakade rotfrukter passar ännu bättre. Smaklig spis!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©