Om mig:

Hej och välkommen till min matblogg! Jag heter Elin, är 24 år och älskar att fika, baka och laga mat. Här försöker jag samla ihop mina bästa recept.

Arkiv

Configure your calendar archive widget - Edit archive widget - Flat List - Newest first - Choose any Month/Year Format

onsdag 23 februari 2011

Leilas Torta de la nonna










Denna kaka är svår att misslyckas med. Mmmmm, bästa kakan ever sa sambon. Och han har fått smaka på ganska många. Detta är en saftig och porös italiensk ostkaka.
till en kaka behövs:
150 g mjukt smör
200-300g mandemassa
6 ägg (gärna ekologiska eller ägg med gulare äggula)
250 g ricottaost
skal av en citron
skal av en apelsin
1/2 dl vetemjöl
smör och kokos till formen
Ev. florsocker och hallon som garnering.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
4. Rör i ricottaost och rivet citronskal.
5. Vänd till sist ner vetemjölet för hand.
6. Smörj en kakform med löstagbar kant och bröa med kokos.
7. Fyll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Den ska inte vara kladdig.
8. Pudra över florsocker och dekorera med hallon vid servering.




















































0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©