Denna kaka är svår att misslyckas med. Mmmmm, bästa kakan ever sa sambon. Och han har fått smaka på ganska många. Detta är en saftig och porös italiensk ostkaka.
till en kaka behövs:
150 g mjukt smör
200-300g mandemassa
150 g mjukt smör
200-300g mandemassa
6 ägg (gärna ekologiska eller ägg med gulare äggula)
250 g ricottaost
skal av en citron
skal av en citron
skal av en apelsin
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl vetemjöl
smör och kokos till formen
Ev. florsocker och hallon som garnering.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
4. Rör i ricottaost och rivet citronskal.
5. Vänd till sist ner vetemjölet för hand.
6. Smörj en kakform med löstagbar kant och bröa med kokos.
7. Fyll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Den ska inte vara kladdig.
8. Pudra över florsocker och dekorera med hallon vid servering.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar