Till en kaka behövs:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mandelmassa
fyllning:
2-3 äpplen
2 msk smör
2 msk strösocker
2-3 tsk malen kanel
Smör och ströbröd till formen
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Tillsätt riven mandelmassa och rör om.
6. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Stek dem i smör, strösocker och kanel tills de fått stekyta och börjar mjukna.
7. Blanda äppelbitarna med smeten och fyll en smord och bröad sockerkaksform.
8. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 min.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar