Om mig:

Hej och välkommen till min matblogg! Jag heter Elin, är 24 år och älskar att fika, baka och laga mat. Här försöker jag samla ihop mina bästa recept.

Arkiv

Configure your calendar archive widget - Edit archive widget - Flat List - Newest first - Choose any Month/Year Format

torsdag 29 april 2010

Köttfärslimpa



















Min specialare till köttfärslimpa saknar på den här bilden sitt bacon. Men, man tager vad man haver så det fick gå utan bacon den här gången.

Köttfärslimpa är enkel och god husmanskost som jag tror varenda kotte älskar!

till ca 4 portioner behövs:

500 gram nötfärs
1 dl havregryn
1 dl mjölk
2 rivna morötter
2 hackade gula lökar
ca 1 tsk salt och 1 krm vitpeppar
1 ägg
1 pkt bacon


Sås:
2 dl vatten
1 dl grädde
1 msk kalvfond (ev. lite mer)
ca 1/2 msk ätticksprit 12%
1 nypa strösocker
salt och peppar
1 msk maizena

Börja med att blanda havregrynen med mjölken och låt svälla i ca 10 min. Tillsätt sedan färs och ägg. Rör ihop!

Hacka löken och bryn den i lite smör i en stekpanna. Tillsätt mot slutet de fint rivna morötterna. Låt steka med någon minut. Tillsätt detta i färssmeten. Salta och peppra.



Forma till en limpa och lägg i en ugnssäker, smörad form. Lägg bacon skivorna över. Vill man kan man steka baconet med löken och ha i smeten. Men jag föredrar att ha baconet över, det ser så fint ut då :)

Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 45-50 min.


Koka ihop fonden med grädden. Låt sjuda några minuter. Späd med lite spad från köttfärslimpan. Tillsätt sedan övriga ingredienser. Var försiktig med ättickan och sockret. Smaka dig fram! Red med maizena för att få en tjockare sås.

Servera med rårörda lingon, kokt potatis och lite sallad! Mums!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©