Om mig:

Hej och välkommen till min matblogg! Jag heter Elin, är 24 år och älskar att fika, baka och laga mat. Här försöker jag samla ihop mina bästa recept.

Arkiv

Configure your calendar archive widget - Edit archive widget - Flat List - Newest first - Choose any Month/Year Format

torsdag 29 april 2010

Glaserad kyckling med grönt

Vi börjar det allra första inlägget med en av mina absoluta vardagsfavoriter! - Glaserad kyckling!
Det är enkelt, går ganska snabbt och är sagolikt gott! - ja, och det är nyttigt dessutom!

På bilden serveras den med sparris och ruccola.





Knasigt att det kan bli så gott egentligen, bara nyttiga ingredienser och dessutom få ingredienser. Ett mirakel :)

Det här behövs till en portion:
1 kycklingfilé

Glaze:
saften av 1/2 citron
1 msk honung
1 hackad vitlöksklyfta
salt

Grönt:
en knippe grön sparris
5-6 cocktailtomater
så mycket ruccola man orkar äta
salt peppar
1 msk olivolja
ca 1 msk balsamvinäger
ca 1 msk rostade sesamfrön

Börja med att blanda ihop ingredienserna till glazen och marinera kycklingen med denna. Använd inte all glaze nu, utan spara lite och häll resten över kycklingen när det endast återstår ca 5 min av stektiden. Stek filén i stekpanna på låg-medelvärme i ca 20-25 min tills den är helt genomstekt. Använd gärna ett lock eller folie så går det lite snabbare. Kolla noga så att köttsaften inte är rosa!

Skölj sparrisen och dela den på mitten. Koka i lättsaltat vatten i ca 1-2 min. Skölj den sedan i kallt vatten. Bryn sedan den kalla sparrisen i olja i en stekpanna tillsammans med de delade cocktailtomaterna. Salta och peppra lite.

Blanda en msk olivolja med balsamvinäger efter smak.

Tillsätt ruccolan och balsamvinegrätten i stekpannan. Rör om och strö rostade sesamfrön över.
Servera genast tillsammans med kycklingen! Njut!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©